torsdag 18. august 2011

Kina - dag 19 og 20 i Shanghai

Da var vi godt innlosjert i nok et 5-stjerners - i Shanghai denne gangen. Vi ankom i buss godt utpå dagen og hadde en middag på hotellet på kvelden. Vår tourguide gjennom hele dette flotte elvecruiset; James, sa at de tidligere hadde gått med båten helt til Shanghai, men siden dette er en flatbunna elvebåt som ikke er bygd for de store bølger hadde de slutta med det og stopper heller en busstur unna.

Neste dag fikk vi en omvisning i den vakre Yuyuan Garden som ligger i den gamle bydelen, men først et par timer på egenhånd.

Fra gamlebyen i Shanghai
Vi gikk forbi mange boder og markeder og kinesere som var veldig ivrige på å selge oss varene sine. Det var her vi kjøpte stempel til Alex - med hans navn både på kinesisk og med våre forståelige bokstaver.Wikipedia sier dette om denne parken:
Hagen ble først etablert i 1559 som en privat hage opprettet av Pan Yunduan, som tilbrakte nesten 20 år på å bygge en hage å tekkes sin far Pan En, en høytstående tjenestemann i Ming-dynastiet. I løpet av årene, ble hagen stående brakk frem til ca 1760 og ble da kjøpt av handelsmenn, og blir påført omfattende skader i det 19. århundre. I 1842, under Opium Wars, okkuperte den britiske hæren byen Guds tempel i fem dager.Under Taiping Rebellion ble hagen okkupert av keiserlige tropper, og skadet igjen av japanerne i 1942. De ble reparert ved Shanghai-regjeringen fra 1956-1961 og åpnet for publikum i 1961, og erklært et nasjonalt monument i 1982.


Litt småregn fikk vi med denne siste dag - persen sørger for at damene ikke blir våte!
Tourguide James i forgrunnen

Yuyuan Garden

Yuyuan Garden

Bjørnsen i Yuyuan Garden
Deretter bar det til "the Bund", som ligger i det sentrale Shanghai langs elvebredden. Her ser man alle de høyreiste...og jeg mener virkelig høyreiste! skyskraperne på den andre siden av elvebredden.
Her skilte vi lag med resten av gruppen for resten av dagen, vi hadde nemlig våre egne planer!
Ferga som gikk fram og tilbake over elven
TV-tårnet i Shanghai
I hovedsak handlet det om en tur opp i TV-tårnet - som virket svimlende høyt fra bakken! Og jeg med min lave toleranse for høyder var litt spent på dette, men det gikk helt fint :D Som du ser på bildet under besto dette tårnet av 3 kupler, og vi var i den midterste. Den var såpass vid at bare jeg lot være å se ut av vinduet og ned på bakken merket jeg ikke høyden. For en utsikt utover!

Utsikt så lang øyet kunne se!
Legg også merke til at det er 5 avsatser med små kupler mellom de 2 nederste kuplene - dette er suiter som blir leid ut for svimlende summer.

Men - jeg må nok innrømme at det var greit å få bakkekontakt igjen...hehe.

Vi var også innom et historisk museum som var i underetasjen på TV-tårnet hvor de hadde satt opp ulike scener med dukker i fullstørrelse. Her fikk vi et innblikk av Shanghais historie - mer artig enn å se på mange gamle gjenstander!
Legger ut noen av bildene herfra:

Dagens ferske avis - kom å kjøp!

Datidens permanentering - glad det er annerledes nå!

Tobakkshandler
Vi på dette museet fant vi også utstilling av typiske bolighus fra flere land, deriblandt dette til Mrs and Mr Eric Møller from Norway
Neste fokus var å finne et sted å spise ikke langt unna hotellet så vi vandra av gårde i den retningen. Det var ikke flust med spisesteder men moteklær var enkelt å få tak i på veien. Dette ville være vår siste sjane til å få oss et måltid på egenhånd så vi ville jo gjerne finne et passende sted. Og der dukka det opp et skilt: Always Cafe Budweiser. Dette måtte være noe for oss! Riktignok var det lite med kinamat der men de hadde flotte biffer og ikke minst godt drikke!På kvelden fant vi tilbake til gruppa vår og møtte dem for å få med oss et flott akrobatshow.


Etter nok en natt på dette hotellet var det hjemreise etter 3 flotte uker i Kina med masse opplevelser og inntrykk!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar