lørdag 6. august 2011

Kina Dag 7 Beijing+Xian

Da var det klar for våre siste timer i Beijing. Vi skulle vises en av byens Hutong (boligområde) via ”pedicabs”.

Gubbene vel plassert og pedaltråkkern klar
Vår gate var "Lingdang Hutong".

Hutong kommer av det mongolske ordet ”hottog” som betyr vannbrønn. Man kan jo tenke seg at det var naturlig å bygge boliger rundt vannkilder, og sånn ble disse boligområdene til.

Der ble vi møtt av en lokal guide som viste oss rundt. Boligene her er kun på en etasje, det var ikke lov å bygge husene høyere enn 3 meter. Her kom vi virkelig inn på hverdagen til folk, de satt ute med spill, hadde klesvask på snor og vi passerte unger som lekte i gatene. Gateselgerne var høyst til stede her også, flere fulgte oss til fots og noen på sykkel. Med litt pruting kunne man komme ned på ganske greie priser for varene som ble solgt.
Det kjøpes og prutes og divideres...
Lailas innlegg

Vi fikk så møte en av de som bor her som viste oss inn i bakgården. Hun fortalte om livet her og litt om oppbyggingen av disse områdene. Vi fikk også ta en titt inn i huset hennes.

Huseier til høyre og vår lokale guide til venstre
Legger ut litt bilder fra hagen hennes under her:
Frukt-tre

Gresshoppe i bittelite bur
Deretter var det inn i bussen igjen for å dra til Suzhou for å se en fabrikk som lager silketepper.
Vi ankom ”Beijing No. 1 carpet factory” og møtte sjefen der som fortalte oss om produksjonen fra  silkeormene til ferdig teppe. 

Vi fikk også se på en av teppeveverskene som festa knuter med sikker hånd i en imponerende fart. Det hadde vært artig med et lite silketeppe, men her lå prisene langt over min lommebok. De fikk riktignok solgt tepper til et par av de andre i gruppa vår.

Her forklares prosessen fra silkeormer og fram til silketepper.
Legg merke til kurvene med kokonger i bakgrunnen!
En av de mange teppeveverne - artig å se jobbinga hennes!
Legger ut et utvalg av de flotte teppene vi så - og de var myke som - ja som silke!!


Så bar det videre til flyplassen for å fly til Xian, der terrakottafigurene er noen kilometer utenfor bykjernen. Var litt spent på innenlands Kina-fly men dette virka veldig greit!
Xian har vært bebodd i 3100 år og opplevd 13 keisere. Her snakker vi virkelig om en by med historie!

Så bar det hotellet vi skulle overnatte – og for et hotell! Vi ble plassert på et ”rom” – trodde vi, men dette var mer en leilighet. Med gang, stue, bad, kjøkken og soverom. Her kunne jeg fint bodd en ukes tid!

På kvelden hadde vi meldt oss på  ”Dinner and show” hvor vi ble bussa til, det var et par andre ute og ja…for en folkemengde og trafikk! Lurer på om det i det hele tatt eksisterer noe som heter trafikkregler her… Men vi kom oss nå fram til Teateret hvor vi ble servert både middag og opptreden på scene.2 kommentarer: