mandag 8. august 2011

Kina Dag 9 Fengdu

Ved midnatt i går startet seilingen oppover elva forbi byer og dens mange byggverk og konstruksjoner. Vi ankommer byen Fengdu som kan dateres tilbake til Han-dynastiet.

Byggverket i fjellsiden er et 5-stjerners hotell i Fengdu 
Lailas innlegg

Etter en deilig og avslappende formiddag på båten var det "Snow Jade Cave" som skulle besiktiges. Eller som skiltet sier: The most beautiful cave in China. 

Trappa i Fengdu
Men for å komme opp til bussene som skulle kjøre oss måtte vi opp denne "lille" trappen på 167 trinn - en liten prøvelse i varmen! Og som du ser sto det bærere klare til å ta seg av de som var dårlig til beins.

På veien opp til hulen kunne vi se apekatter hvis vi var heldige, og jommen gjorde vi ikke! Vi ble anbefalt å ikke mate de eller komme nær - de kunne nemlig bite.


Dette er en grotte med helt fantastiske formasjoner innvendig! Det var laget ulike stier inne i grotta med trapper opp og ned så vi fikk virkelig sett hvordan det var der inne. Jeg legger ut noen eksempler her:

Vår lokale guide ville ikke si hvor mange trappetrinn vi gikk før vi var ute igjen – og sikkert like greit. Det var nemlig 800 trinn (sa hun i ettertid)! Så sammen med de 167 opp og 167 trinnene ned til båten ble det et solid antall. Kjente det godt i ettertid ja...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar