søndag 7. august 2011

Kina Dag 8 Xian+Chongqing

Så var det å pakke sammen pikkpakket etter en natts overnatting på dette flotte hotellet, dagens høydepunkt var Terrakotta-museet. Vi busses til Xian hvor museet ligger.

Terrakotta-museet i Xian
Her antas det at det er ca 8000 figurer (i fullstr!), men kun ca 1000 er gravd frem. Dette gjøres med uhyre forsiktighet for å ikke ødelegge for mye. Mange av figurene er sprukket og det ligger biter rundt omkring, man kan jo tenke seg hvilken nitidig jobb det er å sette dem sammen igjen. Men resultatet er helt fantastisk!


Lailas innlegg

Det utrolige med disse figurene er at alle ansikter er ulike - som vi kan se på bildet under:

Her var det både folk og hester
Terrakottahæren (kinesisk: 兵马俑; pinyin: Bīngmǎ yǒng; ordrett «soldat og hest begravelsesstatuer») er en hær på circa på 8 000 soldater som alle er laget av terrakotta. Hæren er en del av et mausoleum, og befinner seg i nærheten av byen Xian sør i provinsen Shaanxi i det sentrale Kina. Hæren ble laget på oppdrag av keiseren Qin Shi Huangdi (regjerte 221 til 210 f.Kr.) for å vokte hans egen grav, som ligger et stykke bakenfor soldatfigurenes rygger, 1,5 km lenger vest. Mot nord er keisergraven ikke slik beskyttet; der er flanken sikret med elven Wei. I sør er den beskyttet av det lille fjellet Li.
Terrakottahæren ble oppdaget i 1974 av en bonde som skulle grave en brønn. Dette skulle vise seg å bli ett av 1900-tallets største arkeologiske funn.

Her kan du lese mer om Terrakottahæren

Etter et par timer på museet var det ny flytur, til Chongqing hvor elvecruisebåten ligger. Endelig skal vi få pakka ut klær og få slått oss ned for de neste dagene – herlig!

Lugaren hvor vi skulle bo de neste 2 ukene!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar