fredag 12. august 2011

Kina Dag 13 Jingzhou og skolebesøk

Neste havneanløp var Jingzhou. Det første vi så var disse fiskerne som prøver fiskelykken - mon tro hva slags fisk som lever i Yangtze?Så var det inn i busser igjen, som skulle frakte oss til skolen vi skulle besøke. 
På veien passerte vi mange rare farkoster - her er et par av dem:


Lailas sykkelinnlegg - må sees!Viking Rivercruises sponser noen skoler her, noe jeg syns er et fint lokalt tiltak! Det gir skolene litt mer å rutte med. Det fine er også at både penger og gaver går til hele skolen og ikke til enkeltpersoner. 

Det er en tradisjon at båten stopper ved denne byen for å dra innom en av skolene, og mange har med seg gaver som feks tegnesaker og skriveblokker. Vi hadde fått kjøpt en bok om Norge på kinesisk med store flotte bilder, dette blir nok noe mange kan få glede av. Legger ut noen bilder fra besøket vi gjorde på skolen under her:
Lailas skoleinnlegg


Mye kan sikkert sies om denne seansen, en kommentar jeg fikk gikk på at "de ungene må føle seg som på utstilling". Men det virket på meg som om dette var en stor ting for dag for ungene - de kom løpende da vi kom og flokket seg rundt oss!

4 kommentarer:

 1. Ungene elsker disse besøkene, de kommer frivillig midt i sommerferien! At de også får vist fram sine sang-og-dansekunster er for dem stort. Jeg har snakket med Iowa om akkurat dette, og han sier det er høydare for ungene når big-nosene kommer på besøk.

  SvarSlett
 2. Nettopp! Jeg følte dette som en hyggelig greie sjøl - og var det noen som var på utstilling på denne turen så var det egentlig oss hvittinger med de store nesene! Hehe

  SvarSlett
 3. kaller de europeere for big-nosene?

  SvarSlett
 4. Javisst gjør de det Synnøve!

  SvarSlett