mandag 15. august 2011

Kina Dag 16 Jingdezhen

I dag ventet en heldags utflukt til Jingdezhen og dens Ceramic Historisk Expo Zone, en fantastisk porselensfabrikk.

Fra Wikipedia:
Jingdezhen er verdenskjent for sin edle porselenJingdezhenporselen er blitt produsert siden Han-dynastiet (202 f.Kr.-220 e.Kr.) av hvit leire (kaolin) fra nær Poyangsjøen i vest. Det er ellers kullgruver i området.
Byen nådde en storhetstid rundt år 1000 under det nordlige Sung-dynastiet, da det leverte porselen til hoffet. Under Taipingopprøret ble byen sterkt skadet og gikk inn i en nedgangsperiode.

Her vinker Iowa oss av gårde med bussen!
Dagens busstur tok nok et par timer så vi fikk god tid til å se på alle disse litt rare farkostene de kjørte rundt med i dette store landet. Her lagde man nok kjøretøy av det som lages kunne!


Vi kjørte også forbi mange jordbruksområder, litt artig å se landsbygda og, ikke bare trafikk-kaos i byene.


Her følger noen bilder som ble tatt fra bussen:Målet var riktignok en porselensfabrikk - og vi skjønte fort at vi nærmet oss!
Her i Jingdezhen var det meste laget av porselen: Lyktestolper, søppelkasser, krakker og bord.

Legg merke til stolpen!

Vel framme på fabrikken var som vanlig det første å finne et "happy-room":

Flotte porselensvasker!
Så bar det innom fabrikken der porselenet utformes - veldig flott å se! Her satt det folk med dreieskive og malepensel, som virkelig kunne sakene sine. Legger ut et par bilder av prosessen:Her dreies det skåler...
...og dekoreres med stø hånd...
...og males!

På vei tilbake var vi innom byens største porselenmarked - her var det alt fra bittesmå figurer til kjempehøye krukker. Altså alt for en hver smak og lommebok. Jeg nøyde meg med et par tekopper - og en penn med porselenskaft. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar