tirsdag 2. august 2011

Kina Dag 3 Beijing

Etter nok en vidunderlig frokost på Westin Hotell i Beijing var dagens plan å oppsøke Liulichang, et berømt distrikt i den gamle bydelen i Beijing som er kjent for en serie av tradisjonell kinesisk mur- og steinhus hvor det lages og selges håndverk og antikviteter. Dette er en av Beijings tradisjonelle, gamle kvartaler.

Området har vært igjennom omfattende renoveringer som har forvandlet dette stedet til et antikt marked som ligner en kinesisk landsby. De mange butikkene på gateplan er fylt med tradisjonell kinesisk folkekunst som malerier, kalligrafi, keramikk, tepper, krukker og vaser og mye mye mer.

Vi måtte jo stadig innom mange av butikkene og verkstedene, mest for å myse litt. Det er virkelig mye flott kunsthåndverk her! Vi var innom et stort tehus som hadde alt en te-elsker måtte begjære, tekanner og tekopper i alle varianter og selvfølgelig et godt utvalg av te i løs vekt. Vi var også innom et lite verksted hvor folk satt og håndmalte de vakreste bilder pluss kalligrafi. Her kunne man få spesiallagde vifter med et selvvalgt motiv, stempler ble laget etter ønske. Det var en del figurer og ikoner her, for eksempel modeller av terrakottahæren i alle størrelser.
 
Noe som var spesielt fascinerende her var alle syklene folk brukte, både til å frakte seg selv og varer av alle slag – og sååå mange ulike typer sykler både med og uten motor! Mange av dem hadde nemlig en liten elektrisk motor så det var ikke mye støy, vi hørte dem først da de ringte med sykkelklokkene sine. Laila har lagt ut et lite utvalg av sykler her

Vi vandra en del rundt i gatene i området, også i smale gater der folk bodde. Her fikk vi virkelig inntrykk av hvordan de bodde, en del hadde tingene sine og levde et liv ute på gata. Et sted satt det 4-5 personer ved et bord og spilte Mahjong, et annet sted var det byggeaktiviteter og et tredje sted satt folk bare utenfor huset sitt og snakket sammen, unger lekte.

Så fant vi et herlig vannhull som var åpent (virka som mange hadde siesta) så vi kunne få avkjølt oss litt med kaldt drikke.
Vi tok også en litt sen lunsj her før vi dro tilbake til hotellet.

Vi rusla også  gjennom en Hutong  (boligkvarter), jeg lar bildene fortelle litt om livet der


Smalt smug

De lokale spiller Mahjong


Her soldes det sandgrus

Smeden var også i gang med sitt

Godt å se katter med halsbånd,
de blir ihvertfall ikke middag!
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar