søndag 25. september 2011

Helgetur til polske Krakow

Da ble det en utenlandstur igjen, om ikke fullt så langt denne gangen.

Nå var det jintutten som skulle på tur, nærmere bestemt en gjeng tidligere kollegaer fra Kleiverud barnehage. Vi har alle på ulike tidspunkt jobbet der og en jobber der fortsatt.
Vi starta med faste treffkvelder for flere år siden, og starta med sparing til tur.
Nå er den turen gjort - tro det eller ei! Det var nemlig ikke enkelt å bestemme hverken reisemål eller tidspunkt.

Valget falt på Krakow i Polen, ganske tilfeldig egentlig men vi fant en rimelig tur dit.

Det første vi bare måtte var å reise innom rådhuset så Pernilla fikk vinket oss avgårde - verken hun eller aller minst oss selv trodde at vi noen gang ville komme oss på tur, så når dette først ble noe av måtte hun bare vinke oss avgårde!
Pernilla vinker oss endelig av gårde!


Vel ankommet Krakow etter en busstur fra flyplassen i Wroclaw ble det å innstallere seg på rommet før vi måtte finne oss noe mat. Hotellet (Hotel Amber) var veldig service-minded og hjalp oss med det vi ønsket, så de ringte litt rundt for å finne et sted med bord til 7. Valget falt på Restauracja Nostalgia, en nydelig sted med gammelt interiør som navnet sier.
Klare for en bedre middag

Neste dag ville vi gjøre oss litt kjent i gamlebyen. Resepjonisten foreslo en City Tour noe vi syns var en flott ide! Da kom vi oss rundt på en rask måte og fikk se masse. Vi fikk til og med guiding på norsk - og en av torurguidene kjente godt til Norge, han hadde jobba på gartneri i Buskerud :)

Her ble det akkurat plass til hele bulkegjengen!
Den norske stemmen (på bånd) fortalte blant masse annet at det var 27 kirker bare i gamlebyen - et utrolig antall! Vi ble kjørt rundt i gamlebyen og var også en tur innom det jødiske kvartalet. Vi var også bortom slottet, pluss et par av de mange kirkene.

En av kirkene vi var bortom

Interiøret i en annen kirke - helt utrolig flott dekorert!
Wavel Castle
Han slapp oss til slutt av på markedsplassen midt i gamlebyen. Her ligger Mariakirken, mange markedsboder ute på plassen og en markedshall med enda flere markedsboder. Plassen var også omkranset av mange kafeer og restauranter, så her var det bare å velge og vrake. Vi gikk rundt og kikka på det meste, noen sjoppa litt og andre sjoppa mer enn litt og noen sjoppa masse.


Litt sen lunsj denne første dagen - det var jo så masse og se på og gå innom! Så det ble sen middag også i dag. (De fine spiser sent) hehe
Markedsplassen med Mariakirken

Neste dag opprant med knall sol og det var virkelig herligt! Denne dagen fant vi ut at vi skulle dele oss, noen ville til Saltgruvene mens andre heller ville innom Mariakirken og gå litt mer rundt i gamlebyen. Vi fant fort ut at det var begrensa hvor mye vi rakk på 2 dager her, så her måtte det noen valg til. Selv valgte jeg Mariakirken - noe jeg slett ikke angrer på! Planen var også en tur innom borgen og en båttur på elva, men dette ble det ikke tid til. Vi var jo her for å kose oss og ikke stressa fra sted til sted!

En av de mange markedsbodene

Til kvelden hadde vi bestilt bord på Kawiarnia Restauracja. Vi fikk oppleve et utrolig livlig og flott folk show i flotte omgivelser, men maten var nok ikke av det beste slaget. Men en artig og verdig opplevelse den siste kvelden i Krakow var det helt klart!

1 kommentar:

  1. Krakow er helt magisk, jeg har også vært der flere ganger. Men av alle de polske byene elsker jeg mest Wroclaw, anbefaler en tur dit ;) Ikke så populær blant turister som Krakow, men det er mye å gjøre i Wroclaw og! http://besokpolen.blogg.no/1364400650_wroclaw__polens_mest_.html

    SvarSlett