tirsdag 9. august 2011

Dag 10 Shibaozhai


Vi seiler videre forbi naturskjønne omgivelser. Det er aldri helt klart i lufta her, mon tro det er fuktighet – eller rett og slett forurensing? Begge deler er sterkt representert her vi er nå og spesielt i byene.


Etter en rolig formiddag var det tur igjen, denne gangen en lengre spasertur bort til ”12-story Shibaozhai Temple”. Etter en vandring opp en laaang bakke fant Laila og jeg ut at tilbake til båten var stedet for oss denne gangen. Det var rett og slett altfor varmt! Så vi utstyrte gutta med vann og kamera og inntok en mer behagelig funksjon inne på båten.
Wikipedia forteller:
Shibaozhai
(forenklet kinesisk: 石宝寨; tradisjonell kinesisk: 石宝寨; pinyin: shi bǎo Zhai, bokstavelig talt "Precious Stone Fortress") er en ås langs bredden av Yangtze River (Chang Jiang) i Zhong County, Chongqing, Kina . Dette steinete og bratte terrenget har ekstremt bratte fjellsider og er ca 200 meter høyt. For å komme til tempelet måtte man over en gangbro, så gjennom en paviliong og deretter til tempelet. 


Hvorfor er Shibaozhai Temple så spesielt? Den røde pagodaen er bygget på en 30 meter (100 fot) høy stein frembrudd langs bredden av Yangtze-elven. Det mest interessante er strukturen, den ble det bygget uten spiker.

Tempelet er dekorert med løver og drager og etset med en inskripsjon som inviterer besøkende til å klatre på stigen, og stige inn i et "Lite Eventyrland". Tempelet på toppen ble bygget under regjeringstiden til keiser Qianlong (1736-1796) og for å komme inn var det en jernlenke festet til klippen. En ni-etasjers tre-paviljong ble innført i 1819, slik at munker og besøkende til tempelet ikke måtte slite for mye ved oppstigningen. I 1956 ble tre nye etasjer lagt til (derav navnet). Hver etasje er dedikert til berømte generaler av Three Kingdoms perioden, lokale forskere og anerkjente kinesiske diktere.

Siden jeg ikke var med på denne utflukten selv legger jeg ut noen av bildene som ble tatt:
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar