lørdag 13. august 2011

Kina Dag 14 Yueyang


Vi seiler inn til ny havn og passerer et havneområde med mye rust! Flere av farkostene her hadde antagelig vært spiker for lengst her i landet. Nuvel...

Rustholker - eller rett før spiker?
Lailas innlegg

Vi busses til et nydelig område for å besøke Yueyang Tower.

Inngangen til Yueyang Tower


Wikipedia sier om tårnet:
Historien om Yueyang Tower er fra "Three Kingdoms"-perioden, da Lu Su, øverstkommanderende for styrkene Wu, ble sendt til området for å befeste det og trene flåten der. Å lette inspeksjon og kommando av skip bygget han et tårn nær der den strategiske plasseringen Lake Dongting tiltrer Yangtze-elven, hvorfra hele LakeDongting var synlig. Dette inspeksjons-tårnet, deretter kalt Ba Ling Tower etter den nærliggende byen BaLing, var den første inkarnasjonen av Yueyang Tower.Vi gikk rett igjennom denne nydelige parken for å sette oss ned under tak å få litt informasjon fra den lokale guiden. Der inne fikk vi servert nytrukket te og litt småkjeks og koste oss i skyggen mens denne nydelige jenta spilte på strengeinstrumentet sitt.
te og kjeks
Et tradisjonelt kinesisk strengeinstrument: gu zheng.


Deretter fikk vi gå litt rundt i parken for å se nærmere på det som var der. Sildrende bekk full av koier og flere mindre tårn prydet parken.Til slutt ble vi stående og vente på de andre, noe disse kinajentene syns var artig. De pekte og lo - ja persen kjøpte en bok av dem UTEN å prute og! Så gubbene våre ble litt omsverma...hehe...her er Bjørn og jentene:

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar