fredag 5. august 2011

Kina Dag 6 Beijing

Ny dag og nye utfordringer!

Dagens store mål var ”the Great Wall”.


For å komme dit måtte vi busses, og det i veldig massiv kaostrafikk. Vi kjørte kilometer etter kilometer i stampekø, og syns aldri vi kom fram. Men endelig stoppet bussen, her var det bare å komme seg raskest til "happy-room"!

Og det var ikke bare oss der nei!
Guiden foreslo å kjøre forbi ”the easy part” fordi det var dit de fleste dro, så vi kjørte videre til ”the hard part”.


Da vi slapp inn gjennom billett-køen (det positive med å reise i gruppe er at lange billettkøer er ikke-gjeldene, vi slipper inn som en saueflokk) så møtte muren oss og vi kunne se den slange seg bortover fjelltopper og daler. Et fantastisk og utrolig syn å se med egne øyne, selv om man selvfølgelig har sett dette mange ganger på bilder.

Muren så langt øyet kunne se!
Litt tåkete, men vi frykta det ville vært værre da vi bussa oppover
Jeg gikk et stykke oppover, men det holdt med et par trapper – det var ganske bratt der vi kom inn på muren.

Vi gikk ned igjen og kikka litt på varene selgerne hadde å tilby, masse rart og masse fint.
Men her gjelder det å kunne si nei takk til de mest pågående selgerne som er overalt hvor vi stopper eller går rundt. Og jommen fant vi ikke et lite vannhull der og, med vifte! Så da ble det litt avkjølende før bussen gikk videre ned til byen igjen (Beijing).
Laila fant pandalue! Kledelig :)
Lailas innlegg
Vi gjorde en stopp ved Mingdynastiets graver "the Ming Tombs". Dette området ble brukt som gravplasser for Ming-keiserne. Det er en marmorlagt vei gjennom en park som er over 400 år gammel, med steinfigurer av elefanter, løver og kameler og noen andre rare skapninger.
Wikipedia kan fortelle:
Mingdynastiets graver (kinesisk: 明朝十三陵; pinyin: Míng cháo shí sān líng; ordrett Mingdynastiets tretten graver) ligger rundt 50 kilometer rett nord for Beijing på et sted utpekt av den tredje av Ming-keiserne, Yongle-keiseren (1402 - 1424), som flyttet landets hovedstad fra Nanjing nordover til Beijing. Dette er gravene til tretten keisere fra Ming-dynastiet. Anlegget ligger i sørhellingen under Taishou-fjellet (som opprinnelig het Huangtu-fjellet).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar