torsdag 16. juli 2009

St. Petersburg

Så kom vi til det store høydepunktet, nemlig St. Petersburg. Dette var nok det vi så mest fram mot alle 4, og ikke minst for Per var nok dette spesielt interressant siden han har studert russisk og ville teste ut det han hadde lært. Men han hadde også satt seg godt inn i historien og funnet ut hva vi burde se.

Vi var her i 3 dager så her hadde vi gode muligheter til å få med oss mye!

DAG 1 meldte vi oss på en felles utflukt fra båten, en 8-timers tur med guiden Leo som snakket et flott engelsk (heldigvis).

På denne turen var det Vinterpalasset som var hoved-delen - en utrolig stor og flott bygning som var tsarenes residens i hine hårde. Her kunne vi nok tilbrakt flere dager for å få med oss det meste men vi fikk nå et lite innblikk likevel.

Erimitasjen var en del av dette, et statlig museum som inneholder de flotteste utsmykninger og kunstskatter.
Vi fikk også med oss en liten tur på kanalen hvor Leo fortalte om flere av de flotte bygningene vi passerte.DAG 2 gikk vi ut på egenhånd. Vi gikk og vi gikk og så på alle de overdådig flotte bygningene vi passerte. Vi fant raskt hovedgaten, Nevski Prospekt - en gate med 4 filer i hver retning! Så her var det best å være synkrone når gata skulle krysses. Vi måtte jo stadig fram med kartet - men Laila og jeg fant ut hvor vi var vi...nemlig HER!

Noe vi ikke så på de guida turen var et sjokolademuseum! Dette måtte vi jo sjekke. Her inne var det de mest fantastiske figurer alle lagd i sjokolade.

Undergrunnen måtte jo også testes så studenten fikk prøvd
språket litt! Vi fant så en nedgang og tok den lengste rulletrappa noen noen gang har sett! Da var jeg virkelig glad for at jeg ikke var så høy at jeg raga over de foran meg...puh...en direkte ekkel opplevelse!

DAG 3 ble det kun en liten tur på byen, vi skulle jo reise videre samme ettermiddag.
Vi fant på nytt en kanalbåt etter å ha vandra på nye steder, deilig med litt lu
ft i håret! Det var nemlig veldig varmt her disse dagene. Et vannhull fant vi riktignok også denne dagen.

Vi endte på en liten plass rett foran båten, som selvfølgelig
hadde servering av det leskende slaget. Her ser du Laila og Bjørn rett før vi entrer båten.

Tallin neste!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar