onsdag 3. august 2011

Kina Dag 4 Beijing

Bjørn ved billettluka

I dag ble det også en rolig start – i morgen starter nemlig alvoret! Da må vi stille kl 8:00 sharp i resepsjonen helt klare for dette elve-cruisets første utflukt.
Dagens plan var å besøke tempel, og da satsa vi på 2 små i stedet for det store tempelet som innebærer masse gåing.
Derfor – målet var templene Konfucius-tempelet  og Lama-tempelet
Dette var virkelig flott å se! Jeg ble spesielt imponert over dekorasjonene og bruk av sterke farger.  

Wikipedia kan fortelle om disse 2 templene:


Den høyeste Buddha-figuren
 var 18 meter høy!

Et av de mange byggene i
Confusius-tempelet

De troendes ritualer innebar
brenning av røkelse









Konfuciustempelet i Beijing ble bygd i 1306 og er det nest største templet for Konfucius. Det største er Qufu i den kinesiske filosofens hjemby i provinsen Shandong. Tempelet er nordøst i gamlebyen i Beijing, nær den gamle byporten Andingmen og Lamatempelet. Anlegget har et areal på rundt 22 000 kvadratmeter. I tempelet oppbevares mange viktige steler med innskrifter.


Yonghetempelet (Lamatempelet) i Beijing, egentlig Fredens og harmoniens palass, er en residens som i 1744 (Qianlong-keiserens æra) ble omgjort til et lamaistisk tempel. Det er et av de største lamaistiske templer utenfor Tibet og anses som det best restaurerte tempelanlegg i Beijing. Anlegget er orientert langs nord-sør-aksen, og består av en have, flere indre palasser og forskjellige haller. Det viktigste er Den uendelige lykkes hall (Wanfuge), der det står en 18 meter høy statue av Buddha Maitreya utskåret av sandaltre. Trestammen er 26 meter høy, om åtte meter er under gulvnivået. Høydens tverrsum er åtte (kinesisk lykketall). Statuen var en gave fra den syvende Dalai Lama til Qianlong-keiseren. Tempelet overlevde Kulturrevolusjonens ødeleggelser fordi statsminister Zhou Enlai engasjerte seg for at det skulle skånes fra rødegardistenes herjinger. Det ble gjenåpnet for almenheten og religiøs kult i 1981

Vi tok en titt etter et sted å spise lunsj etter besiktigelsen av templene, og fant et lite sted som nesten litt anonymt ut fra utsiden, men som diska opp med herlig Kina-mat! Nok et herlig måltid :)

På veien fant vi og et lite krypinn som solgte sko, og gubben kunne gå glad og fornøyd ut derfra med et par lette sko til den nette sum av NOK 105,- 

Brukbart for et par sko det syns vi!


Lailas innlegg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar