fredag 21. desember 2012

Cruise i Karibien 2012

Dagen kom raskt til cruiset vårt, et 5-dagers fra Tampa ned til Grand Cayman sør for Cuba og til Cozumel i Mexico før retur til Tampa.

Reiseruta har jeg blogget om her: Cruise 2012

Skipet som skulle bli vårt oppholdsted de neste 5 dagene var Jewel of th Seas - vårt hittil første med såpass stort cruise-skip!

Flott lugar med balkong og med Laila og gubben i lugaren ved siden av, så visste jeg hvor jeg hadde dem...hehe. Båten var flott julepynta til gangs, her en liten bit av juletreet ombord:


Første dag var en dag på sjøen, som ga oss god mulighet til å bli kjent på båten. Her gikk det meste i sakte fart og vi bare kosa oss.

Dag 2 kom vi til det lille skatteparadiset Grand Cayman som ligger rett sør for Cuba og er nabo til Jamaica.
Etter litt rusling via salgsboder og en liten runde i sentrum...


...fant vi den lokale buss-stasjonen og bestemte oss for en tur til Hell. Her fant vi en herlig kar fra Jamaica med rastafletter og godt humør, som vi fortalte at "we are going to Hell" og han dro av sted med oss 4. Det vil si, det kom på noen flere etterhvert, noen skulle på jobb - noen på stranda og vi turistene skulle altså til Hell.

Med denne "bussen":


Vel framme på Hell kom vi til et område med endel størkna lavastein og dette stedet bar navnet med rette vil jeg si. Her er fra Wikipedia om stedet - flere variasjoner av hvorfor stedet fikk dette navnet.

Litt sjopping i butikken på stedet ble det og tid til, og jommen fant vi ikke noen forfriskninger og. Da vi kunne tenke oss å ta bussen tilbake dukket jommen jamaika-fyren opp igjen...bip bip...som lurte på om vi skulle tilbake til sentrum - kunne ikke passa bedre!

Så han bip-bip'et oss tilbake til sentrum og vi fant tilbake til båten...eller skipet var det vel.


Neste dag var det Cozumel som skulle besøkes - og her var det varmt! 28 grader i skyggen er varmt nok for meg :O Men deilig var det! Her ble det taxi inn til sentrum og vi vandra rundt i gatene, innom diverse butikker, før vi fant et vannhull. Her dukka det opp noen lokale musikanter som spilte trestemt på en stor Xylofon! Artig musikk med raske rytmer :) 

Under noen andre spillende karer vi passerte:


Etter litt mer vandring i gatene fant vi et passende lunsjsted og her bestilte vi mexemat. Slett ikke sterkt krydra som man skulle tro - alt smakte bare nydelig!
Ikke mindre enn 4 store cruise-skip besøkte Cozumel denne dagen, her et bilde av 2 av dem: Navigator of the Seas og den vi var med: Jewel of the Seas (til høyre)


Under her bilde av en "huskebar"! Original løsning på barkrakker...


Derfra bar det så nordover fra varme Mexico opp til noe kjøligere Tampa, kun 5 grader der da vi kom fram etter 2 dager! Den siste dagen var og en dag på sjøen - en tur i temmelig ulendt terreng kjentes det ut som! Det blåste skikkelig, kaldere ble det og - så å sitte på balkongen var ikke fullt så trivelig lenger.
Dette ble 5 dager i mye vær, bade mer enn varmt nok, sterk vind og noe mer kjølig.
En flott tur hadde vi med Laila og gubbene våre!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar