søndag 31. juli 2011

Kina Dag 1 Beijing

Vel fremme i Beijing var kl 07 lokal tid.
Temmelig trøtte etter å ha blitt snytt for en natts søvn. Kina ligger 6 timer foran oss i tidsforskjell, så det ble fort neste dag. 

Her blir det diskutert og studert kart for at vi med alt vårt pikkpakk skulle komme oss trygt til hotellet vårt. Her fikk vi rom i 18. etg på dette store flotte hotellet - var langt ned til bakken ja!

Vi merka fort hvor varmt det kunne være her – varmen slo virkelig mot oss da vi kom ut! Frokosten inntok vi litt nedi gata fra hotellet, vi starta pent med en burger på T.G.I.F (Thank God It's Friday).

Vi var skjønt enige om at etter innsjekking på hotell og en liten ”nap” så skulle vi ta en rolig dag her. Etter en liten rådslagning i baren på hotellet var planen klar: Zoo for å se på Pandaer, Tigre, Løver og en del andre dyr. 

 Så var det avgårde til dyrehagen og valget sto mellom taxi eller bane. Vi valgte taxi siden offentlig kommunikasjon ikke virket helt klart for oss. Vel framme i dyrehagen kokte det!! FOR en varme! Laila fant fort ut at her trengtes hjelpemidler for å holde varmen unna ansikter så hun fikk tak i et par håndvifter.

Vi sto vel igjen med et inntrykk av at dette ikke var den beste dyrehagen vi hadde sett, men grei nok. Hjemturen tilbake til hotellet ble en skikkelig utfordring, taxi som ville kjøre oss hjem var ikke lett å oppdrive, så vi peila ut retningen til bane. Det ble en rimelig krøkkete hjemtur, men vi kom oss jo til hotellet til slutt.

Dagen avsluttet vi på hotellet, i restauranten der de serverer Kina-mat - en virkelig høydare! Og ikke minst -  første kina-måltid her. Bare vi skjønte systemet på hvordan bestillingen skulle gjøres gikk det veldig greit, her bestilte man tilbehøret separat fra hovedretten. Men - vi var skjønt enige om at vi kom helt fint i mål.
Vi bestilte ulike ting og fikk smake mye forskjellig - alt var bare kjempegodt!


Og - vi greide oss faktisk helt fint uten kniv og gaffel, her er det pinner som gjelder!


Lailas innlegg

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar